Лифт картите за всички съоръжения в най-големия ни зимен курорт след седмица поевтиняват с 20%, съобщи за „Монитор“ маркетинг директорът на „Юлен“ АД Иван Обрейков.

По думите му, подобно намаление винаги се прави редовно от средата на март, защото сезонът става по-слаб и това е нормална мярка. Според него от края Коледа досега сред най-често купуваните карти са еднодневните и двудневните.

Относно интереса на чужденците към Банско, той обясни, че в момента има доста туристи от Великобритания, Израел, Белгия и от съседните страни Северна Македония, Гърция и Сърбия. Обрейков смята, че посещаемостта в курорта е била на нивото на миналогодишния сезон.

Преди началото на сезона, заради скъпия промишлен ток от дружеството бяха принудени да вдигнат цените на лифт картите. Така до 18 март те са: за половин ден (след 12,30 часа) - 50 лв. за възрастни, 45 лв. - за студенти и ученици, 35 лв. - за деца от 7 до 12 години и левче за деца под 7-годишна възраст.

Еднодневната карта е съответно 65, 58 и 45 лв. За 9 дни цените са - 560, 505, 245 и 9 лв. Сезонната карта пък за възрастни остана без промяна и както и през миналата година е 1500 лв., за студенти и ученици - 1400, за деца от 7 до 12 години.