Българският черноморски курорт Слънчев бряг е най-евтината дестинация за почивка в Европа. Това сочат данните от проучването на сайта Travel Money, цитиран от „Индипендънт”. 

Резултатите от най-новото проучване за барометър спрямо цените на почивките, разкриват най-евтините места това лято на Стария континент.

Използваните за съпоставката цени са за чаша кафе, бутилка местна бира, бутилка/кутийка "Кока кола", чаша вино, бутилка минерална вода от 1,5 л, слънцезащитен крем, средство против насекоми, английски таблоиден вестник, обяд за двама с две ястия на фиксирана цена и вечеря с три ястия за двама плюс бутилка вино.

Британското издание уточнява, че данните за цените са получени от местните туристически служби, където това е било възможно.

На десето място е гръцкият остров Кефалония с общи разходи в размер на 68,49 лири. Преди него се нареждат курортите Пореч (Хърватия), остров Закинтос (Гърция), остров Крит (Гърция), Коста бланка (Испания), Хихон (Испания) и Коста дел Сол (Испания). На първите три места са Слънчев бряг (България) с 41,55 лири (102,20 лв.), Алгарве (Португалия) с 47,04 лири и Лимасол (Кипър) в 51,82 лири.