До 200 лв. спестяваме от годишен данък при легален ремонт на дома. 

"Има изисквания за това данъчно облекчение, което е само за труда, извършен от майстора. Имотът трябва да е собственост или съсобственост, необходимо е да има документ за ремонта, договор с майстор или фирма, като трябва да бъде извършен в рамките на настоящата година и ще важи за 2022 година, когат още се подаде данъчната декларация", това заяви пред NOVA Росен Бъчваров, говорител на Националната агенция за приходите.

Майстор мами клиенти с ремонти

Той потвърди, че  данъчното облекчение е за 200 лева, като няма изисквания по отношение на майсторите, освен че всичко трябва да е документирано и легално.

istock
istock

Според него ще има интерес към това облекчение, както към всяко данъчно облекчение. 

В предаването Александър Гърдев, управител на фирма за управление на етажна собственост, също отбеляза, че ремонтите винаги трябва да бъдат легални и предвиди, че доста домакинства ще се възползват, защото ремонти непрекъснато се правят.

Какви данъчни промени влизат в сила от тази година

За него съществен е проблемът при правенето на ремонти в общите части на сгради от фирми, които не са регистрирани, не са легитимни, при което не може да се търси отговорност за лошо качество и неадекватно изпълнение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg