На цени за няколко евро може да посетим 11 големи европейски града до края на годината. До новите дестинации на добри цени авиопревозвачите започнаха с полети на 3 април от София до Киев, а билетите започват от 20 евро в едната посока.

От 8 май, втора нискотарифна авиокомпания стартира полети до Тел Авив, като тази конкуренция се отразява добре на цените, които започват от 15 евро в посока.

От юни ни очакват две нови дестинации от София.

Каламата (Пелопонес) и Хания (Крит). Полетите до Каламата тръгват от 2 юни, веднъж седмично, а цените започват от 23 евро. До Хания можем да летим директно от 1 юни, в дните вторник и събота, на цени от 23 евро в посока.

През октомври ни очаква новият маршрут София-Марсилия в дните сряда и неделя. Билетите вече са в продажба, а цените започват от 30 евро в посока. В края на октомври стартират и полети до Виена на изгодни цени от 20 евро в посока.

Нови маршрути ще има и от Варна през юли, част от лятното разписание. Те ще свързват морската ни столица с 3 града в Германия - Берлин, Хамбург и Кьолн, а също и с Париж, Ливърпул и Копенхаген.

Идеалният момент за покупка на билет е три месеца по-рано преди пътуването. Сметката е на сайта cheapаir.com.В него експертите са сравнили милиони оферти за въздушен транспорт от миналата година. Тогава стойността е най-ниска, правят се и повече промоции.

Ако изчакате до 2 или 3 седмици преди полета, все още можете да намерите сравнително изгодни предложения, но шансовете не са толкова големи. Освен това няма да имате толкова голям избор за места, ако например ви е важно да сте до прозореца.

В случай, че си купувате билет 1 седмица или по-къс срок преди пътуването, е възможно той да ви струва с около 200 долара повече в сравнение с цената преди 4 месеца.

В сайта се посочва още, че вторник е най-евтиният ден за летене от седмицата и полетите през него струват средно с по 80 долара по-малко, отколкото тези в неделя, която е най-скъпият ден.

По отношение на сезоните пък най-изгодно е да се пътува със самолет през есента, а най-високи са цените през зимата.