Броени дни преди 8 декември варненските студенти продължават да търсят най-изгодните оферти на местните кръчми и ресторанти, като са склонни да платят не повече от 25 лева за куверт. 

Повечето от тях тази година не са склонни да съчетават вечерта с нощувки в хотел по туристическите комплекси край Варна и търсят възможно най-евтините варианти за студентския празник. 

Интересът е предимно към развлекателните заведения, където компаниите наблягат на танци и веселие, а не на алкохолни изпълнения. Това е причината част от обявените места в хотелите по близките туристически комплекси да са все още незаети, коментираха от бранша. 

Според тях заявките за студентския празник са предимно от групи, пристигащи от други градове на страната. Хотелските пакети с отстъпки са за две нощувки, като освен спането в цената влизат и две закуски, както и празничната вечеря. 

За хотел 3 звезди цената на пакета е около 85 лева, но има варианти и за по-луксозни условия, като сумата скача над 100 лева на човек. 

За празничната вечер някои студенти вече са наели големи празни вили край Варна, където могат да празнуват по 20 души, а разходът им излиза около 400 лева, което е средно 20 лева на човек.