Цените на автогаза в една и съща верига бензиностанции в София и в морската ни столицата Варна са с 30% разлика. Пропан-бутанът на морето е 0,68 лв. за литър, а в столицата - е 0,88 лв. За сравнение - доставната цена на автогаза варира между 0,59 лв. и 0,61 лв./литър.

На този тип гориво разчитат предимно по-старите леки коли и шофьорите на такси, но явно големите вериги разчитат, че в София хората могат да си позволят да плащат по-високи цени, показва проверка на в. "Стандарт". 

В Русе, който е близо до румънските рафинерии, от които се внася автогаз, цената е 0,83 лв. - 18% по-висока от Варна. Във Велико Търново, който е отдалечен и от Румъния, и от Гърция, откъдето също идва внос, автогазът държи едни от най-ниските цени - 0,73 лв., а в Пловдив е с 9 ст. по-евтин от столицата.

Цената на дизеловото гориво също се различава значително. Във Варна дизелът на места е 1,55-1,58 лв., а на други държи нива от 1,75-1,76 лв. В София цената твърдо е 1,80 лв., а в страната дизелът варира от 1,73 лв. до 1,79 лв. Така Варна си остава най-добрият град за зареждане с гориво, а София продължава да е най-скъпият.