Наполовина по-евтино би ни излязло празнуването на един от най-големите християнски празници - Великден, ако решим да заведем семейството си на планина, установи проверка на „Монитор“.

Тази година празникът се пада на 16 април, като според новия закон ни се събират четири неработни дни, а именно 14,15,16 и 17 април. Офертите за почивните дни вече са в изобилие в сайтовете на туристическите агенции и порталите за групово пазаруване.

Ранното записване пък може да ни донесе между 10 и 20% отстъпка от цената, като в някои от офертите на зимните ни курорти цените са смъкнати с 50 на сто заради края на зимния сезон.

Хотелиери в Банско ни предлагат СПА почивка срещу 34 лева на вечер за един човек. Срещу тази сума ще ядем в ол инклузив ресторант и ще ползваме топъл басейн и безплатен паркинг.

Дете до 7 години пък се настанява безплатно

Двудневен пакет на човек пък би ни излязъл 90 лева. В тази цена се включват и закуски и вечери, както и една празнична великденска трапеза. Освен това ще можем да ползваме и вътрешен басейн, сауна, парна баня, фитнес, тенис на маса и детски кът.

Тризвезден хотел в Боровец пък е смъкнал за Великден цените си с около 15 на сто. Тук отново имаме включени вечери и закуски, но домакинът ни примамва с обилен великденски обяд.

В менюто влиза зелена салата, агне по Гергьовски с дроб сарма, козунак, боядисани яйца, чаша вино или ракия, както и безалкохолна напитка. За всичко това ще трябва да се бръкнем с 48 лева на човек, но си спестяваме всички приготовления и подготовки за празника.

Почти толкова би ни струвала почивката и в Пампорово. Там обаче за 56 лева ще отседнем за две нощувки вместо за една и ще имаме възможност да

отморяваме в парна баня или инфрачервена кабина

Ниски цени са пуснали и хотелите във Велинград. Можем да прекараме 2 нощувки с включени закуски, вечери и обилен обяд за празника. Реалната цена на този пакет е 80 лева, а ако резервираме местата си в момента, можем да спестим 30 лева и да заплатим 50 лева на човек.

Традиционно обаче за южната ни съседка заминават много голям брой българи въпреки по-високите цени, които предлагат тамошните хотелиери, в сравнение с нашите зимни курорти.

За 45,50 лева на вечер

имаме възможност да посетим Олимпийската ривиера

Посочената цена е на човек. Така три нощувки биха ни стрували 156 лева, а за двама крайната цена е 312 лева. С 16,50 лева на вечер отгоре пък би ни струвала почивката на Халкидики. Гърците обаче ще се погрижат и за доброто ни настроение, като на Великден ще ни нагостят с гръцки ястия и ще ни забавляват с традиционната им музика.

Около 60-70 лева пък би ни излязла екскурзията до Охрид и Скопие. В цената влиза транспорт, нощувка и закуска в старата българска столица на брега на Охридското езеро, екскурзовод и медицинска застраховка.

Вижте още: 

Харчим 100 лв. за Великден у комшиите 

Над 500 хил. българи стягат куфарите за Великден