Проверки за ползването на отопление и топла вода в София започва най-големият топлинен счетоводител у нас - "Техем", от идния понеделник.

В рамките на около две седмици експертите ще проверяват отоплителните тела, цялостта на пломбите, защитните стикери по радиаторите. Те ще правят своите посещения след 17 часа през седмицата, както и в почивните дни, така че клиентите да могат да осигурят достъп.

Ако няма как да са си у дома, потребителите могат да заявят допълнително посещение до 28 февруари.

До 5 дни преди посещението представител на "Техем" поставя обявление на входа на сградата и уведомява домоуправителя, че осигуряването на достъп е задължително, обясниха вчера от дружеството.

Особено внимание ще се обръща на водомерите, голяма част от които са стари и не работят изправно. Ако се установи такъв проблем при проверката, клиентът ще получи предписание за подмяна на водомера.

От топлинния счетоводител съветват потребителите, които вече са монтирали уреди с дистанционен отчет на радиаторите си, да изберат и водомер, който позволява дистанционно отчитане.

"По този начин те безпроблемно ще преминат към месечно отчитане, месечни сметки, без изравнителни сметки след края на сезона", обясни Милена Стоянова, управител на "Техем".

Вижте още: 

Сметките за парно в София били няколко заради различни цени 

Софиянци получиха по 6 сметки за парно за септември 

Как да намалим сметките за ток и парно