Жените са по-коректни платци на борчове, отколкото мъжете. Това е един от изводите от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“. Общото заключение е, че по-слабият пол се справя с доста повече неща от силния, но женската част от обществото е по-подценена.

Оказва се, че редица бизнескачества са по-присъщи на жените, но ролята им като ръководители у нас е все още пренебрегвана от обществото ни и явно има нужда от насърчаване, сочи проучването.

По-голямата част от отговорилите – 75% смятат, че жените са по-дисциплинирани от мъжете, 69 на сто пък мислят, че нежната половина от човечеството са по-лоялни и всеотдайни. Освен това над половината от респондентите са категорични, че жените са по-некорумпирани от мъжете.

Колебание в общественото мнение се наблюдава само по едно от тестваните твърдения – че жените са по-пестеливи. Тук съгласието е на практика колкото и несъгласието. Около 48% от всички анкетирани изразяват съгласие с твърдението

„Като цяло жените са по-пестеливи от мъжете“, но на практика също толкова (47%) не са съгласни. Останалите се колебаят.

Мнозинство от 68% от българите смятат, че биха били (или са) добри ръководители. При мъжете този дял е 72%, а при жените е 63%. И тук се оказва, че мъжете са по-самоуверени, възможно е и това да е стереотип – че мъжът именно е ръководител, а жената - не.