В понеделник цената на златото завърши с минимално поевтиняване от 0.03% до 1195.60 долара за тройунция, докато среброто завърши в ръст от 0.01 на сто до $14.18. При търговията с петрол също преобладаваха смесените настроения, след като щатския лек суров петрол изгуби над половин процент до 67.50 долара за барел, докато сортът Brent поскъпна до $77.40.

През първия ден от седмицата преобладаваше смесена търговия, като индексите S&P 500 и Nasdaq Composite завършиха с повишение съответно от 0.19% и 0.27%, слагайки край на 4-дневна поредица от губещи търговски сесии. След предходните спадове в технологичния сектор акциите на компаниите успяха да върнат част от загубите си, покачвайки сектора с 0.3 на сто.

Акциите на Microsoft поскъпнаха с 1 процент, докато тези на Facebook добавиха 0.7 на сто. Apple изгуби 1% от стойността си, което спомогна за спада на индустриалния индекс Dow Jones, който завърши деня при ниво от 25857.07 пункта.

Големият спад на акциите на производителя на електро автомобили Tesla изпрати цената  до атрактивни нива за покупка, което привлече вниманието на инвеститорите. Изказване на анализатор от Baird, да се купува акцията въпреки проблемите около компанията, доведе до поскъпване с 8.5%.

В Европа борсите приключиха деня на положителна територия, след като се отърсиха от притесненията около световната търговия. Почти всички сектори добавиха към стойността си, което изкачи бенчмаркът на Стария континент с 0.22% до 11986.34 пункта. Лондонският индекс FTSE 100 затвори почти без изменение на ниво от 7279.30 пункта.

Икономически данни – Великобритания

Във вторник от 11:30 часа ще бъде обявена промяната в броя на молбите за помощи при безработица заедно с равнището на безработица и почасовото заплащане. Това са едни от важните икономически индикатори, които са пряко свързани с личния доход и потребителските разходи и дадват важни сигнали за стабилността на местната икономика.

Weatherford

Компанията, която предоставя широки услуги и екипировка за добив на природен газ и петрол формира тренд обръщаща формация на 4 часова графика, която дава добра възможност за покупка. Низходящото движение бива ограничено от предходния минимум около $2.08, където се образува дивергенция. Очакваме в краткосрочен план цената да тества низходящата тренд линия около 2.50, като при пробив си залагаме достигане на до 3 долара за акция.

GBP/USD

Британският паунд беше силно подкрепен, след новината за отмяна на някой от изискванията по процеса на Brexit, както и технически от 50 предиодната средна. Възходящото движение среща нивото на съпротива от локалните максимуми около 1.3030, което забавя покачването, но дава възможност за вход в дълга позиция при пробив над горната тренд линия около 1.3030. очакванията ни за развитие на възходящо движение са валидни, докато нивото 1.29 остане незасегнато.

NatGasUS

Видяхме, нивото 2.75 да оказва силна подкрепа на цената към обръщане на низходящия тренд, но е препоръчително да се изчака тест на локалния минимум. Последващо възходящо пресичане на индикатора Стохастик ще ни даде сигнал за влизане в дълга позиция с краткосрочна цел 2.83 и средносрочна нивото на съпротива около 2.90.

Nikkei 225

Японският индекс потвърди пробива над низходящата тренд линия, което дава възможност за покачване до следващото ниво на съпротива, образувано от 50 периодната средна около 22600 пункта. Очакванията ни са за опит да се възстанови низходящото движение и опит за нов локален минимум под 22000 пункта.