Центърът за градска мобилност ме информира, че има готовност през времето, в което зоната не е работила, да се удължи валидността на стикерите за локално паркиране в „синя“ и „зелена“ зона, както и на служебния абонамент. Това съобщи пред БГНЕС столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Това е логично, тъй като хората не ползват услугата, за която са платили“, коментира тя и добави, че ще бъде направено всичко необходимо, за да се удължи срокът на валидност на стикерите.

До 4 май зоните за платено почасово паркиране остават безплатни, като кметът ще настоява постепенно да се възстанови платеното паркиране в града.

Удължават със седмица безплатното паркиране в София

Първо ще бъде възстановена „синята“ зона, защото на много места в града се паркира на две и на три редици по време на карантината, и няма свободни места за паркиране.

„С оглед на това, че няма причина мерките да се отслабват, това означава да качим повече хора на градския транспорт. Имаме възможност да увеличим и средствата на градския транспорт, които отиват към центъра, но е важно да се работи поетапно“, добави още тя.

Според нея е важно мерките да се отпускат постепенно, а не изведнъж, защото иначе има риск да се увеличат случаите на заразените.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg