Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в центъра на София ще бъде удължено с още една седмица, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Софиянци и гостите на града оставяха безплатно колите си в централната градска част до днес, като мярка срещу разпространението на коронавируса, а сега този срок ще бъде удължен.

Бюджетът на София с близо 24 млн. по-малко приходи

„Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем поне „синя“ зона, защото в центъра е хаос с паркирането. В същото време, ако аз обявя, че я връщаме, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи. Ще се окаже, че аз съм виновна за това, че има струпване на хора“, аргументира решението си Фандъкова.

istock
istock

Тя обяви още, че се обмисля вариант за облекчаване на противоепидемичните мерки, които да позволяват родители с малки деца да се разхождат в парковете, но в определени часове, определени маршрути и строги правила.

„Кога ще стане това, ще го препоръча и реши Националният оперативен щаб“, категоричен е столичният кмет.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg