Някои големи авиокомпании вече изискват пътниците да носят маска за лице по време на полетите, за да ограничат разпространението на вируси, предаде Би Би Си.

Много от големите американски авиокомпании въвеждат нови политики за здраве и безопасност както за пътниците, така и за екипажите тази седмица.

Други авио-превозвачи по света също обявиха носенето на маски за задължително, след възобновяването на полетите.

Авиокомпаниите, които бяха силно засегнати заради рестрикциите по време на пандемията от коронавируса, заявиха, че планират да наложат мярката само временно.

Авиокомпании отказват да връщат пари за билети

От днес американският превозвач Delta заяви, че изисква пътниците да носят маска или друго лицево покритие в зоната за регистрация и качване, както и във всички авиосалони по време на целия полет.

American Airlines и United също заявиха, че ще започнат да изискват маски за пътниците и екипажите след като възобновят бизнеса си.

iStock
iStock

„Ние се грижим за доброто състояние на нашите клиенти, за да им гарантираме спокойствие, докато пътуват с нас“, каза Курт Стейч, говорител на American Airlines.

„Маските за лице ще бъдат задължителни за всички пътници и (ние) ще им ги предоставяме безплатно“, заяви и Мади Кинг, говорител на United Airlines.

Как ще пътува светът след края на пандемията

Но не всички авиокомпании ще въведат мярката като задължителна. От Qantas съобщиха, че „в Австралия няма изискване за носене на маски. Правителството или авиокомпаниите не са взели решение какви мерки ще бъдат въведени за пътуване след премахването на ограниченията“, гласи изявление на компанията.

Австралийският национален превозвач заяви на своя уебсайт: „Въпреки че рискът от заразяване с коронавирус на борда на самолет се счита за нисък, за всички полети важи социалното дистанциране“.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg