Сериозна разлика в цените на горивата в България и Гърция. В южната ни съседка литърът бензин или дизел са значително по-скъпи и това кара все по-масово гръцки шофьори да зареждат у нас. Това е добра новина за бензиностанциите край границата, които намират един наистина широк пазар.

На границата с Гърция движение има дори и в дни, които не са почивни. Масово южните ни съседи правят разходка до Кулата, която съчетават с икономията, съобщава NOVA NEWS. Нея я постигат, когато застанат до бензиновата колонка в родните бензиностанции. На нея цените са осезаемо по-ниски в сравнение с тези в Гърция.

Защо бензинът достигна стойностите на дизела по бензиностанциите

Според редовно пътуващи има любопитна тенденция. Цените на горивата във вътрешността на страната са малко по-ниски от тези в пограничните райони. Български шофьори разказват, че им се е налагало да сипват в резервоара и от по-скъпия гръцки бензин, тогава оставали с любопитни впечатления.

"Горивото е по-качествено там и ти дава икономия, което е от значение. Като напълниш резервоара , повече километри минаваш. Докато у нас горивото е по-слабо", сподели впечатленията си пътуващ.

istock
istock

И въпреки това цената винаги е определящата, така че почти не се случва някой да излиза от България, отивайки в Гърция с празен резервоар.

Повече гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase