След няколко месеца на пауза - повечето авиопревозвачи започват отново да летят редовно по основните си линии. Полетите вече се извършват по нови правила, а самолетите минават на строга дезинфекция.

Летенето вече ще бъде по абсолютно нови правила, като мерките за безопасност ще започват още при стъпване на терминалите.

През последните месеци въздушният трафик беше буквално парализиран. От началото на извънредното положение до края на май полетите са намалели с 80 процента, предава Нова тв.

„Взети са поредица от мерки за безопасността на пътниците. Влизането на терминала вече се извършва през КПП, а изпращачи и семейства не се допускат.

Термокамери ще измерват температурата на хората, които влизат, а служители ще следят за носенето на маски и ръкавици”, обяснява представителят на Националния авиопревозвач Аспарух Маринов.

Специална организация е направена на всеки един етап от пътуването, допълва той.

„Автобусите ще се пълнят между 30 и 50% от капацитета им. Преди всяко излитане и след всяко кацане самолетите биват щателно дезинфекцирани със специални препарати.

istock
istock

Те са със срок на действие от 24 часа, което осигурява едно много добро ниво на защита”, казва Маринов.

Авиокомпании ловят клиенти с евтини билети

Въздушните филтри в самолетите ще бъдат такива, каквито се използват в операционните зали на болниците.


Те ще осигуряват свеж въздух, който ще минава термична обработка при 200 градуса температура, казва експертът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg