Цената на дизела падна под 2,50 лева за литър на редица бензиностанции през последните дни. Само някои вериги все още продават дизеловото гориво по 2,51-2,53 лева за литър, показват данните на сайта fuelo.net.

За последния месец дизелът е поевтинял с 19 стотинки или 7 на сто, като тенденцията е цената да продължи да пада. За година дизелът е поевтинял със 79 стотинки или с 24 на сто.

Под лев пък вече се продава литър пропан-бутан, като само в някои обекти цената все още е 1,01-1,05 лева за литър. За последния месец зареждаме газ с 13 стотинки по-евтино, като и тук тенденцията е цената да продължи да пада. Спрямо година по-рано сега цената е с 61 стотинки по-ниска, показват данните на сайта.

Какви са цените на горивата у нас и в съседни държави

Не така стоят нещата при най-масовия бензин А95, където цената е без промяна през последните седмици и варира в големи граници - от 2,33 лева за литър до 2,75 лева за литър на различните бензиностанции. През юли миналата година цената на бензина е била най-висока – 3,41 лева за литър. За последната година тя е паднала с 59 стотинки или с близо 19 на сто.

istock
istock

Най-много за последния месец  е паднала цената на метана – с 32 стотинки или 12,45 на сто. в момента метанът се продава от 2 до 2,79 лева за кг на различните обекти. За една година метанът е поевтинял с 1,37 лв./кг (-37,85%) с тенденция на поевтиняване.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg