Системата за връчване на електронни фишове се нуждае от подобрение, за това призна главен инспектор Жулиян Минев, началник на сектор "Пътна полиция" в Добрич. Той направи този коментар, след като жител на Добрич потърси съдействие от БНР Варна във връзка с този казус.

Стефан Стефанов съобщи, че при проверка на пътя са му връчени наведнъж четири фиша за превишена скорост, датиращи от ноември месец досега. По стечение на обстоятелствата, нарушителят получава и известия от пощата да си вземе същите фишове и от гише, без да е конкретизирано от коя дата започва да тече 14-дневният срок за изплащане на глобите с 30% отстъпка.

Без преглед на колата, ако имате неплатена глоба към КАТ

Стефанов е спрян за проверка на пътя за Каварна на 26 юли. На тази дата шофьорът не е извършил никакво нарушение, но се оказва, че според системата има невръчени четири фиша за превишена скорост. Дни след това пристигат и известия да отиде до гише в пощата, за да получи отново същите фишове.

Връчените накуп глоби, трупани в голям период от време, биха поставили всеки шофьор във финансова невъзможност да ги заплати в 14-дневен срок, за да ползва отстъпката от 30%, допълва Стефан Стефанов.

Началникът на Сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев призна, че системата за връчване на електронни фишове се нуждае от подобрение. Според него, в МВР се работи усилено по усъвършенстването на тази система и облекчаването на процедурата при връчване на електронните фишове.

Предлагат АПИ да ни известява за електронен фиш

Жулиян Минев посочи, че само за една седмица от област Добрич до единната система за обработка са изпратени над 3 000 заснети нарушения. Началникът на КАТ-Добрич уточни, че за дата на връчване на фишовете се взема предвид моментът, в който те са дадени на шофьора, спрян на пътя.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg