За втори ден колоните от автомобили на влизане в София са изключително големи. 

До второ нареждане продължава пропускането на автомобили и в този час, след края на първия времеви прозорец за деня.

Много интензивно е движението и на излизане от града. На контролно-пропускателния пункт на АМ "Тракия" колоната от влизащи е около 5 километра, а на излизащи - около 2, предаде БНР. 

Обработката на коли на влизане е изключително интензивно.

За разлика от вчера се пропуска по-голямата част. Много коли обаче в момента са отбити на разклона за Равно поле, а полицаите извършват допълнителни проверки.

Задръстването между Перник и София също е сериозно. Откъм АМ „Хемус“ трафикът не е така натоварен.

Вижте кой може да напуска и влиза в София

Естествено, условието, за да влязат автомобилите в София е да имат попълнена декларация и служебна бележка от работодател за това, че те имат работа в столицата. 

Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:

БГНЕС
БГНЕС

"Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ - с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка".

Пунктовете на изходите на столицата затварят в 8 часа. Очаква се интензивен трафик и по време на втория прозорец за придвижване довечера.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg