Започва третият етап на полицейската акция "Зима". Дейността на екипите на "Пътна полиция" е насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.
 
Ще се следи дали автомобилите са минали годишен технически преглед и дали имат надлежно оборудване - светлоотразителна жилетка, триъгълник и пожарогасител, посочи гл. инспектор Пламен Николов - началник на сектор "Пътна полиция" в Бургас пред БНТ. Той напомни, че светлините за мъгла се използват единствено при намалена видимост.
 
Най-честите нарушения са свързани с техническия преглед и неизползването на колан от пътниците на задните седалки, коментира Николов.

Как да си платим данъците и глобите към КАТ

Глобата за непреминал технически преглед е 50 лв. ако водачът е собственик на автомобила и 20 лв. - ако е ползвател. За непоставен колан се налага глоба и на пътуващия, и на водача - 50 лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg