Бежанците от Украйна ще ползват безплатно столичния градски транспорт

На днешното заседание, общинският съвет одобри предложението на съветниците от ГЕРБ-СДС и ВМРО – бежанците от Украйна да могат да ползват безплатно столичния градски транспорт срещу документ за самоличност

Мярката ще се прилага 3 месеца.

Украинци ще пътуват безплатно в столичния градски транспорт

Предложението е част от мерките, които Столична община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят спасение у нас, съобщиха от Столичния общински съвет (СОС) миналата седмица, когато предложението бе представено.

Тогава стана ясно още, че от групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ планират да купят и дарят 100 броя месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София, като израз на съпричастност и подкрепа за усилията им.

Безплатен градски транспорт ще могат да ползват украински граждани, избягали от Украйна след 24 февруари, когато започна войната. Те ще трябва да представят паспорт или регистрационна карта, съдържаща личен номер на чужденеца, допълва БТА.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg