Автомобилната администрация отчита ръст на нелегалните превози, извършвани с бусове и таксиметрови автомобили, откакто страната е в пандемична ситуация и голяма част от автобусния бранш не работи активно заради липсата на пътници.

От началото на тази година от ДАИ съвместно с екипи на МВР са установени 32 случая на извършване на нерегламентирани превози.

За 11 случая е уведомена прокуратурата, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Бойко Рановски и допълни, че има и 5 образувани досъдебни производства:

Изплатиха близо 30 млн. лева финансова помощ на автобусните превозвачи

"При таксиметровите автомобили най-често е, че нямат съответното разрешение от Общината, на чиято територия возят. По отношение на бусовете, тъй като с тези бусове основно се правят превози за чужбина, проверките на Автомобилна администрация са концентрирани в районите на ГКПП като информация за най-много преминаващи бусове имаме за Видин, Русе, Калотина".

istock
istock

Най-голям е броят на нелегалните превози за Русия и Украйна, преминаващи през Русе, а преминаващите нелегални бусове през Видин и Калотина пътуват по направление страни от Западна Европа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg