Италианската авиокомпания Алиталия (Alitalia) обяви, че спира всички вътрешни и международни полети от и до летище Малпенса в Милано от днес, 9 март, предаде Ройтерс.

Авиопревозвачът от утре ще извършва само вътрешни полети от и до другото миланско летище, Линате, а международните дестинации ще бъдат обслужвани от Рим.

Британска авиокомпания фалира

Алиталия уточни, че реорганизира услугите си на летищата в Милано и Венеция след въведените нови правителствени мерки срещу епидемията от коронавирус.

Wizz Air обяви също, че незабавно спира полетите си до Милано, Тревизо и Бергамо поради блокирането на северноиталианския регион в опит за овладяване на огнището на коронавирус, съобщиха от авиокомпанията.

Кои компании съкратиха полетите си заради коронавируса

Полетите от София и Варна до Милано и Бергамо ще бъдат напълно спрени до 3-ти април.

Какви са правата ми при отменен или закъснял полет

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата

Клиентите, които са резервирали директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил. 

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции - включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg