Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина в частта на Приложение 3 ще бъде изменена, съобщиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

По този начин КАПБ постигна поредния успех за транспортния бранш в България след усилен диалог с институциите, посочват от организацията.
 
На срещата, инициирана от КАПБ, присъстваха: Гълъб Донев – служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика, Валери Белчев – служебен министър на финансите, Христо Алексиев – служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Емил Ганчев –  служебен зам.-министър на МВР.
 
Те поеха ангажимента предвидената ставка от 27 евро за единична езда да се увеличат на 50 евро, а сумата от 21 евро за двойна езда да достигне 45 евро.

На какво разстояние от работа се водя в командировка

Камарата от години алармира, че Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина не е актуализирана от влизането и в сила през 2007 г. и от години не отговаря на социалната и икономическа обстановка в страната.

istock
istock

В последната седмица, благодарение на множеството срещи, които проведохме с представители на държавните ведомства и протестната ни готовност, получихме тяхното твърдо уверение, че започват редица визити на проблемните гранично контролно-пропускателни пунктове в страната, посочват още от камарата.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg