Все повече европейски туристи пристигат в Гърция със собствени автомобили. От балканските страни резервират дълги почивки на къмпинг.

На островите, въпреки ниските цени, се очаква слаб сезон, защото чартърите започват от 1 юли.

Българите са на трето място по приходи на Гърция от туристите от балканските страни, посочва проучване на Гръцкия институт за стратегии в туризма (ИНСЕТЕ).

Гръцките хотелиери, загрижени относно здравните протоколи

За миналата година приходът от български туристи възлиза на 281 милиона евро. На първо място за туристите от Румъния, следвани от Сърбия.

В рамките само на хипотезите е до колко ще е спадът на туристите това лято, но гръцката туристическа индустрия разчита на засилен интерес от страна на чужденците, които пристигат със собствени автомобили.

istock
istock

От остров Крит съобщават, че там се очаква спад на нощувките в рамките на 70%, защото хората се страхуват да пътуват със самолет.

Вижте как преминават нашенци през границата с Гърция

Неочаквано дори и за собствениците е силният интерес към къмпингите. Хората ги считат за по-безопасно място за почивка. Любителите на гръцките плажове предпочитат да пътуват с личните си автомобили от много европейски страни.

istock
istock

Под строг контрол за спазване на здравните предписания са всички туристически обекти. Проблем пред властите са нощните заведения на брега на морето, където се събират стотици клиенти без да спазват дистанция. Без компромис се налагат глоби  на собствениците и затварят заведения.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg