Всички хотели в Гърция вече задължително трябва да имат стаи за карантина, съгласно решение на министрите на здравеопазването и туризма.

В малките семейни хотели с капацитет до 10 стаи една ще е за клиенти с положителна проба на коронавирус, но със симптоми, които не изискват болнично лечение.

При хотели до 50 стаи - две от тях ще са само за карантина, а в по-големите хотели 3% от капацитета на стаите са отделени само за тези случаи. Министерското решение обхваща периода до края на туристическия сезон.

Българските туристи на трето място по приходи на Гърция от балканските страни

„Сигурност за здравето на  туристите е основна наша цел“, заяви министърът на туризма Харис Теохарис.

Активното огнище на коронавируса все още са няколко села в района на град Ксанти, но броят на заразените намалява след строгите мерките на карантина, съобщават здравните власти.

istock
istock

На остров Тасос вече почиват първите групи туристи - българи и румънци и хотелиерите са доволни от старта на сезона. На острова няма нито един случай на вируса и това привлича туристите.

По данни на хотелиери в южната ни съседка към момента най-много българи за почивка привлича остров Тасос.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg