Около 15 хиляди българи вчера са напуснали страната ни на път към Гърция. Именно това бе и причината за струпването на автомобили на граничния пункт "Кулата-Промахон", съобщи БНТ.

Вчера трафикът бе натоварен, а хората бяха изнервени от чакането по километричните опашки.

Някои от тях се заредиха още от сутринта на границата с южната ни съседка, нищо, че едва по обед Гърция пусна свободното движение, защото точно в 12 часа отпадна 14-дневната карантина на влизащите на нейна територия.

Пада карантината за влизане в Гърция

Средно по четири часа пък отнемаше изминаването на последните 3-4 км преди граничния пункт с Гърция за шофьорите на камиони.

Тази сутрин трафикът на Кулата продължи да е изключително натоварен. За щастие обаче автомобилите са значително по-малко от вчера.

Преминаването им през ГКПП-то се осъществява и по-бързо, въпреки че все още има опашки от коли.

БГНЕС
БГНЕС

Всички 5 гишета на вход и изход работят. От "Гранична полиция" уверяват, че така ще бъде през целия летен сезон.

Интересът към Гърция и почивката там, която се предпочита от немалка част от нашенците, притеснява туристическият бизнес у нас. Тревожните сигнали, че летният сезон у нас може изобщо да не се случи, провокира държавата да вземе мерки в подкрепа на този бранш.

Трябва ли да почиваме у нас, за да подпомогнем туризма в кризата

Бяха намалени цени на шезлонги и чадъри наполовина на повечето от плажовете у нас, въпреки че постъпиха сигнали, че се използват методи за заобикаляне на това изискване.

Премиерът Бойко Борисов дори призова браншът да опита сам да привлече българите, като повиши качеството на услугите.

„Надявам се туристическият ни бранш да привлече българите на нашето море, а не с такава радост да чакат решението ни с Мицотакис да отворим границите“, каза вчера Борисов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg