„Туризъм и почивка под строй не може да се прави. Това, което искаме да постигнем с колегите и кампанията „Преоткрий България” е да накараме хората наистина да преоткрият страната ни. Ние имаме чудесна природа, услугите са ни на достатъчно високо ниво и всички колеги се стараят.”

Това заяви в студиото на „Здравей, България” Борислав Хаджиев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Той добавя, че секторът е поставен в изключително трудно положение. Сезонът можел да не се случи изобщо.

„Всички наши колеги са на мнение, че българският турист е най-добрият такъв, защото ние почиваме истински. Ние не сме като западноевропейците, които са планували почивката и бюджета си още преди година”, казва Хаджиев.

Българските туристи няма да спасят летния сезон у нас

„Вчера направих няколко проверки, като в един от популярните къмпинги у нас нощувката на човек през август месец е 280лв. Разбира се, че може да бъде намерено и нещо много под тези тарифи. Говорим обаче за две отделни губернии. Едната е хотелска услуга и настаняване, а другата плажове”, коментира журналистът Лияна Панделиева.

istock
istock

Актьорът Христо Мутафчийски заяви, че ще почива у нас и ще подкрепи родния туризъм.

Три пъти по-малко българи планират почивка това лято

„Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. На много от тези хора, които видяхме на опашката за Гърция, държавата е помогнала”, заяви той.

„Винаги има какво повече да се направи. Нашият бизнес е неизчерпаем процес. Работи се постоянно. Нашата плажна ивица е много голяма. Има малки и големи места, както и хотели”, казва Хаджиев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg