Туристическият бизнес в България - хотелиери, ресторантьори, очакват всички туристи – и български и чуждестранни, и са подготвен много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация”.

Това заяви пред NOVA служебният министър на туризма Стела Балтова.

По думите ѝ, от съществена важност от икономическа гледна точка, е почивката да бъде и изгодна.

Държавата праща ученици и учители да летуват безплатно у нас

„Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени. Предприехме мерки да предоговорим част от търговските условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а именно цените на плажните принадлежности. На 1 юни ще имаме решение с колко процента ще бъдат намалени цените. Ние сме предложили да им намалим плащанията по концесиите, а те да понижат цените на плажните принадлежности между 50 и 100%. Някои дори предложиха те да бъдат безплатни”, посочи министърът.

istock
istock

Тя подчерта, че започват проверки по Черноморието.

„Предвидени са 266 проверки на концесионерите. След това ще обявим и цените на плажните принадлежности на сайта на министерството”, заяви Балтова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg