На четвърти февруари, в понеделник, врати отварят големите търговски обекти, фитнес центровете, залите за танци и култура.

При какви противоепидемични мерки ще можем да се разходим в мола или да потренираме?

„Мерките при които ще отворим са добре известни още от преди затварянето ни. Имаме разделяне на потоците, извършва се многократна дезинфекция на търговския център. Ние сме едно абсолютно сигурно място за пазаруване. Спазваме всички препоръки на здравните власти“, обясни управителят на търговски център Димитър Кехайов за NOVA.

70 акта в моловете за неспазване на мерките срещу COVID-19

Той добавя, че е назначен по-голям брой персонал, който да следи за спазването на мерките.

„Ако охраната забележи нарушаване на правилата, хората ще бъдат предупреждавани“, каза още Кехайов.

istock
istock

Според него е възможно да има търговски обекти, които няма да могат да отворят.

„Още от първата вълна на вируса, възможността да изпълняваме задълженията си към наемодателя беше изчерпана. Ние прекратихме дейност и доста колеги се намират в същото положение. Моментът, в който кредиторите ще си поискат плащанията, ще бъде критичен“, каза представителят на Българската ритейл асоциация Тодор Тодоров.

Отварят фитнеси и молове в началото на февруари

Какви ще бъдат мерките във фитнесите?

„Мерките са същите като при предходното затваряне. Всеки клиент ще дезинфекцира ръцете си и ще измерва температурата си при влизане в залата. Всеки ще е длъжен да има и собствена кърпа, която да поставя на уредите. Те пък ще бъдат дезинфекцирани след употреба“, обясни управителят на спортен център Мария Станчева.

Тя добавя, че и нужната дистанция между самите уреди също е предоставена на клиентите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg