В сезона на ремонтите чакаме средно между 2 и 6 месеца за майстори! Заради бума в строителството – търсенето на работници за довършителни дейности се е повишило драстично, отчитат от бранша. А води и до рекорден ръст в цените на ремонтите. Само за година тарифите на майсторите са се удвоили, показва проверка на офертите в страната на Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.
 
Ако през последните месеци ви се е наложило да ремонтирате апартамента си вече сте усетили ръста на цените, както при строителните материали, така и при разходите за труд. Така само за година финалната сметка за ремонт е почти двойна спрямо година по-рано.

Как да направим законосъобразно преустройство на апартамент

Ако довършителните дейности за малък апартамент миналото лято са стрували 15 хил. лв., сега ще струват 30 хил.
 
Офертите на пазара показват, че бюджетът за ремонт на двустайно жилище започва от 30 хил. лв., а при по-големите апартаменти – потребителите трябва да отделят минимум 50-60 хил. лв.
 

istock
istock

Ако пък ремонтирате стар – заради къртене, извозване и подмяна на инсталациите, с около 50 % повече.

Напук на инфлацията в сектора търсенето е поне с 15-20 % повече в сравнение с предишни години. И за майстори се чака средно между 2 и 6 месеца.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg