Международна платежна система Mastercard е готова да пусне нов финансов инструмент, наречен Crypto Secure, който ще помогне на банките да идентифицират престъпления в платежната система, свързани с крипто борси, съобщи във вторник бизнес телевизията CNBC, цитирайки компанията.

Според информацията продуктът Crypto Secure е разработен от CipherTrace, стартъп за блокчейн сигурност, придобит от Mastercard през 2021 г., и ще използва "сложни" алгоритми с изкуствен интелект за оценка на риска от крипто-измама въз основа на данни, включително от блокчейн и публичен запис на крипто сделки.

Плащане с криптовалута в магазина - мисията възможна

"Идеята е, че подобно на доверието, което предоставяме по отношение на цифровите търговски транзакции, ние искаме да предоставим същия вид доверие и за транзакциите с цифрови активи за потребители, банки и търговци“, посочи Аджай Бхала, президент в Mastercard за кибернетичен и разузнавателен бизнес, добавяйки, че компанията иска да даде възможност на партньорите си "да останат в съответствие със сложния регулаторен пейзаж".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg