Финансовото приложение "Револют" (Revolut) съобщава, че клиентите му в Европейската икономическа зона, Швейцария и Великобритания вече имат достъп до експозиции към платина и паладий.

"Револют" стартира функцията за търговия с ценни метали с експозиция към злато (Au) през март 2020 г. Три месеца по-късно беше добавена и експозиция към сребро (Ag). Всички благородни метали са достъпни  в частта "Ценни метали" на раздела "Благосъстояние" на "Револют".

Финтех сметката ни спестява такси при парични преводи и още

"Револют" също така предлага функция за автоматичен обмен, чрез която клиентите могат да зададат определена цена, на която да търгуват експозиции към платина и паладий, а приложението автоматично ще извърши трансакцията, когато пазарната цена съответства на зададената.

istock
istock

Добавянето на платина и паладий към функцията "Ценни метали" е най-новата стъпка, която "Револют" предприема за премахването на ограниченията, асоциирани с традиционно труднодостъпни финансови продукти. Тя следва експанзията на над 30 фиатни* валути и близо 100 криптовалути, които клиентите могат да купуват, притежават и продават.

*Фиатна валута - наложено със закон платежно средство в рамките на определена територия, което се емитира от централна банка

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg.