„Топлофикация - София“ започва поетапното пускане на парното в столицата от днес.

Първо ще бъде включено отоплението на детските градини и ясли, учебните и здравни заведения, след това - на жилищните сгради. До края на седмицата парно ще имат и административните и стопански потребители.

От „Топлофикация - София" напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнителното им обезвъздушаване и да проверят дали работят уредите им за дялово разпределение. 

Топлофикация: Под 1% са жалбите за изравнителните сметки


Абонатите, които все още не желаят включване на отоплението в сградата, трябва да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от Общото събрание на етажната собственост. 

istock
istock

Преди пускането на отоплението потребителите трябва да приключат всички ремонти в сградите и жилищата си, каза в интервю за "Хоризонт" говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова.

Част от клиентите на "Топлофикация - София" вече са получили новите по-опростени фактури за парно и топла вода, каза още Елизабет Павлова.  

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg