Единен информационен портал за коронавируса към Министерски съвет вече функционира за всички граждани и бизнеса, които търсят информация относно коронавируса. Представи я Красимир Божанов - директор на Дирекция "Модернизация на администрацията" към Министерски съвет.

Целта на портала е да предоставя официална и проверена информация за мерките и дейностите, които предприема власта, както и представя издадени документи като заповеди на министри и други.

Горещ телефон за възрастни хора пусна социалното министерство

Искаме да адаптираме информацията за потребителите. Порталът е създаден от „Информационно обслужване“, подчерта още Божанов.

В сайта има актуални новини, въпроси и отговори, важни телефони и връзки, както и статистика за разпространението на COVID-19 у нас.

istock
istock

На сайта също могат да се открият мерките, които са взети, разделени на ограничителни, икономически и социални.

Софиянци могат да подават сигнали чрез безплатно мобилно приложение

Порталът разпространява информация за това как да предпазим себе си и близките си. Има също така и полезна информация за граждани, работодатели и медицински специалисти.

Информационният портал можете да откриете тук.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg