Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) настояват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина.

Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост, посочват от ресторантьорския бранш.

Бум в търсенето на сервитьори и бармани

"В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ!", категорични са от СЗБ и БАЗ.

istock
istock

„И така! Всичко или нищо. Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички! Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин. Отговорните лица - министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията!“, пише още в позицията.

„Оставка за трите "Д“: дискриминация, демагогия, диктатура. С три огромни Н: недоверие, недоволство, недоумение“, гласи позицията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg