Имаме всички предпоставки да направим добър и успешен зимен сезон, заяви пред БТА Малин Бистрин, председател на Съюз на туристическия бизнес в Банско.

По думите му ценово курортът стои много добре, предлага се голямо разнообразие от пакети, които да удовлетворят различните туристи.

Анализът, отчетен след среща с министъра на туризма показва, че тази година около шейсет процента от туристите ще бъдат от чужбина, което означава, че Банско стои доста добре на чуждите пазари, подчерта Бистрин.

Банско трябва да спечели българските туристи

Местният бизнес обаче работи и за привличане на повече родни туристи, допълни той.

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско отбеляза, че летният сезон за курорта е бил успешен, като данните отчитат седемнайсет процента ръст на туристите. Това се дължи на дългите години последователност в работата ни и промотиране, подчерта Бистрин.

Всяка една седмица направихме различни по своя вид събития, което дава основание на туристите да имат мотива да останат по-дълго от традиционното от петък до неделя, допълни той.


Малин Бистрин отбеляза, че пакетите дават възможност да се представи не само Банско, но и региона. Това беше осъзнато от колегите и довежда до своите резултати, хората могат да яздят коне, да се разхождат по планината, да посетят избите, около нас, манастирите; практикуването на различни видове туризъм вече се усеща и дава своя резултат, каза още Бистрин.

800 лева заплата за камериерка в зимните ни курорти

По отношение на зимния сезон от бизнеса очакват интерес от посетителите още от началото на декември.

По традиция Банско привлича много студенти, които да празнуват своя празник в планинския град.

Цените са разнообразни, като започват от двайсет лева на човек за къщите за гости. Има различни пакети за различните джобове, допълни Бистрин.

През следващите месеци Банско ще привлича посетители не само за празниците, но и за спортуване и екскурзии. Очаква се голям интерес от страна на почитателите на зимните спортове по време на Световната купа по ски за жени.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg