Над 170 млн. лв. са похарчили българите за пътувания по време на коледните и новогодишните празници. От тях 114 млн. са за туризъм в България и 58 млн. – за екскурзии в чужбина.

През касовите апарати и през банкови преводи по предварителни оценки на търговците са минали близо 2,4 млрд. лв., в които влизат разходи за подаръци и трапеза, както и за празнуване в заведенията и пътувания у нас и в чужбина. Само за седмица – от 22 до 29 декември, през касовите апарати са минали над 400 млн. лв.

Колко ще похарчим за почивка по празниците

Оказва се, че тази година сме харчили доста. По предварителни данни, през касовите апарати са минали близо 2 млрд. и 400 милиона лева. Тази сума включва- разходи за подаръци, трапеза, празнуване и пътуване.

Все още обаче очакваме окончателните данни на НАП. Посрещнането на 2019 година ни струваше около 2 млрд. лв.

И още в първия работен ден за 2020-та поглед към календара. Тази година ще работим 250 дни, а 116 – ще почиваме. Най- натоварено ще е през юли, а най-спокойно през май, когато ще почиваме цели 13 дни.

Финансист: Българите не знаят за какво си харчат парите

„Очаквам 2020 г. да е по-лоша версия на 2019-а по отношение на икономически растеж и цялостен ръст на доходите. Ръстът в доходите ще е около 10 на сто, но едва ли ще го надвиши. За обикновения потребител това означава, че трябва да бъде по-внимателен за това как харчи парите си и да започне да спестява”, коментира в предаването по NOVA икономистът Георги Вулджев.

Той допълни, че е възможно по-късно през годината или в началото на следващата да настъпи нова икономическа криза.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg