Нощните заведения отварят от днес. Това беше решено в неделния ден след среща на браншовата асоциация на представителите на заведенията и Министерството на здравеопазването.

От министерството съобщиха, че се разрешава функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция.

От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство.

Връщат част от мерките срещу коронавируса

На срещата в здравното министерство са дискутирали въвеждане отново на събития тип сватби, групови събирания, семейни събития и провеждането им при спазване на утвърдените мерки - дистанция от 1.5 метра и спазване на всички правила за дезинфекция и физическа и социална дистанция.

istock
istock

Представителят на министерството заяви, че при настъпване на промяна в показателите, всички следващи промени ще се правят при условия на съгласуване и обсъждане с браншовата асоциация. Нашият бранш е единственият, който е затворен със заповед на министъра.

Изготвихме мерки, представихме ги и нашите заведения, в които са инвестирани много пари, не са развъдник на зараза, спазват се много мерки.

В момента по улиците повече хора се събират без да се спазват мерките, заявиха от браншовата асоциация и добавиха, че над 50 000 души са си загубили работата, след това са работили 3 месеца и отново са си я загубили.

От асоциацията са убедени, че е безопасно да се посещават нощните заведения в този вариант, който сега е подготвен.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg