Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания /с организиран транспорт/ и груповите посещения на туристически обекти и лагери на територията на област София-град за лица до 18-годишна възраст.

Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, публикувана днес на интернет страницата на институцията. Мерките са свързани с повишеното ниво на заболеваемост от COVID-19.

Окончателно: Ограничения за заведенията в София

В същата заповед е допълнена заповедта, издадена на 21 януари 2022 г., в която се указваше работното време на заведенията на територията на София.

В новата заповед е посочено, че се въвежда ограничено работно време от 6.00 до 22.00 ч. при спазване на подхода със зелен сертификат за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване.

Заповедта влиза в сила от днес.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg