Нова програма за консултиране, долекуване и рехабилитация на хора, преболедували Covid-19 започва в Александровска болница.

От 8 февруари лечебното заведение стартира безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали инфекцията – със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция.

43% от българите не желаят да се ваксинират

Прегледите ще се извършват от екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия след записване на час за безплатна консултация на тел. 02/9230467.

Програмата за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти, преболедували Covid-19, е разработена съвместно от УМБАЛ Александровска“ и Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“.

istock
istock

Това ще даде възможност пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в следните санаториуми: Баните Смолян, Банкя, Баня Карлово, Велинград, Вършец, Кюстендил, Момин проход, Наречен, Овча купел, Павел баня, Сандански, Хисаря, Поморие.

Попълваме онлайн заявка за ваксина в края на месеца

При нужда пациентите ще бъдат проследявани и консултирани от лекарите на Александровска болница онлайн и посредством възможностите на телемедицината.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg