Асимптоматичните хора са по-склонни да губят антитела бързо, отколкото тези, които са имали симптоми на COVID-19, показва британско проучване от Imperial College London и Ipsos Mori, публикувано във вторник, съобщава „Дойче Веле“

„Все още, обаче не е известно дали антителата предоставят ефективно ниво на имунитет или, в случай че този имунитет съществува, колко дълго продължава“, уточняват те, поради което призовават хората да следват здравните препоръки.

Защо са толкова много безсимптомните, заразени с COVID-19

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебреесус отправи призив „да не сваляте гарда“ предвид влошаването на ситуацията с COVID-19 в Европа и САЩ.

istock
istock

„Не можем да свалим гарда, не можем да свалим гарда“, настоя Гебриесус по време на пресконференция, в която защити тезата, че „когато лидерите действат бързо, вирусът може да бъде спрян“.

Длъжностното лице добави, че "е опасно да се откажеш от контрола" върху пандемията във връзка с изявленията на шефа на кабинета на президента на САЩ Доналд Тръмп, който в неделя намекна, че ще се откажат от опитите за овладяване на вируса и ще заложи на намирането на ваксина и лечение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg