В кризата с коронавируса България намира най-правилното сечение. Дори в Гърция не се излиза. Ако ние като нация се пазим, ще продължим да отслабваме, ако не – лекарството го знаем какво е.

Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет късно вчера, предаде БГНЕС.

Премиерът бе категоричен, че при нарастване на заразените от коронавирус на 100 човека на ден, категорично ще бъде затворено всичко отново.

Държавата да покрива заплати до 800 лева

Що се отнася до подкрепата за бизнеса, Борисов отбеляза, че държавата иска да го подкрепи, но българският бизнес плаща едва 10% данък. В Германия мисля, че е 46%, каза той. Вече над 150 хиляди ползват мярката „60/40”, съобщи министър-председателят.

Той отбеляза, че освен неговата заплата и тези на министрите, „ние нямаме орязан разход. Оказа се, че и заплатите на депутатите не били орязани”, заяви премиерът.

Акълът на БСП им го знаем, в момента, в който приходите на бюджета драстично са намалели има една еуфория за харчене. Ако опозицията действително се готви да управлява в бъдеще, то трябва вместо да иска да харчи пари, да се запазят, каза още Борисов.

istock
istock

Колкото до футболния „Левски” премиерът каза, че е за да се помогне: Трябва да се намери начин да се помогне. Това е славен клуб и ако дойдат с приемливо предложение – да не е държавна помощ, ще ви уведомим дали сме взели някакво решение, добави той. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg