Полицията е затегнала контрола в турския окръг Одрин, където много българи идват на пазар, но част от тях не спазват правилата за носене на маски, съобщава на сайта си турската частна телевизия НТВ.

В материала, озаглавен "Пробив от чужбина в забраните заради короната", телевизията отбелязва, че поради липсвалата досега аналогична разпоредба в България, много българи в Турция не спазват забраната да се излиза навън без предпазна маска.

Ще върнат ли носенето на маски на открито


Местните търговци, които преживяват трудни дни поради епидемията от Ковид-19, се радват на интереса на стичащите се от България клиенти, посочва телевизията. Много българи обаче, които са дошли на пазар в Одрин, не се съобразяват с изискването за носене на маски на открито, отбелязва телевизията.

istock
istock

Опасявайки се, че борбата на страната с епидемията може да бъде отслабена, полицейските екипи в Одрин са затегнали контрола върху спазването на мерките, посочва НТВ.

Задължително с маски срещу COVID-19 в Одрин

На онези, които въпреки предупрежденията, откажат да сложат маска, полицейските екипи съставят протокол.

Проверките за спазване на разпоредбите срещу коронавируса ще бъдат засилени не само по улиците и площадите, но и в търговските обекти, заведенията и на други места, допълва телевизионният канал.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg