Датското министерство на външните работи обнови цветовия индекс за пътуване от и до България от „оранжев“ на „жълт“, след редовната ежеседмична актуализация и преоценка на ситуацията с развитието на Covid-19 в чужбина, съобщиха от МВнР.

По този начин страната не попада в списъка на карантинираните държави, за чиито граждани до момента се изискваше представяне на основателна причина за влизане в Дания, и отпада призивът за поставяне под 14-дневна карантина на пристигащите от България.

Италия запазва карантината за българи до 7 септември

Препоръката за пътуване към България се променя от „въздържане от неналожителни пътувания“ на проявяване на „повишено внимание“ по време на пътуване.

istock
istock

За пристигащите от България в Дания облекченият режим става актуален считано от 00.00 ч. на 29 август 2020 г.

Същевременно датската полиция запазва правото си, при проява на симптоми на заболяване, в т.ч. кашлица и температура, да откаже достъп на влизащите чужденци, независимо от класификацията на страната, от която идват, и изпълнението на поставените изисквания за влизане.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg