Грипът не е изчезнал, но заради пандемията в момента се правят повече изследвания за коронавирус, напомня информация на фейсбук страницата на МЗ. Двата вируса „вървят” по един и същи начин. При леките форми на коронавируса на практика няма разлики с грипа.

Да не забравяме, че има и ваксина срещу грипа. Експертите препоръчват периодът между поставянето на ваксината срещу грип и срещу COVID-19 да е около 2 седмици.

Представят официално българската ваксина срещу коронавируса

230 000 българи на и над 65 години могат да се ваксинират срещу сезонния грип безплатно. Всяка година противогрипни ваксини за най-възрастните се осигуряват по линия на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022 г.

istock
istock

През тази година желаещите, навършили 65 години, ще могат да получат имунизация при личния си лекар след средата на октомври. Ваксините срещу COVID-19, с които България провежда имунизация, са безплатни дори и за здравно неосигурените лица.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg