В Гърция обсъждат въвеждането на бърз тест за неваксинирани лица при влизане в супермаркетите, съобщават гръцките медии. По думите на министъра на развитието Андонис Георгиадис мярката се обсъжда, но има трудности при прилагането й, съобщава електронното издание на гръцкия в."Прото тема".

Пред телевизия Алфа говорителят на правителството Янис Иконому е заявил, че в понеделник ще бъде издадена заповед за мобилизация на частните лекари, ако през почивните дни те не заявят готовност да помогнат в болниците, които заради разрастването на пандемията са изключително натоварени.

Ще анулира ли Гърция българските зелени сертификати

Вече в почти всички 124 болнични заведения в страната има COVID отделения, като се очаква натискът над здравната система да се запази през следващите две - три седмици.

Според информация на телевизия Стар ще бъдат обсъдени нови ограничителни мерки, сред които въвеждане на ограничение ресторантите и заведенията в цяла Гърция да работят до 1 ч. през нощта и ограничаване на броя хора, които се допускат на базата на и.квадратурата в кафенета, ресторанти, заведение, супермаркети и магазини. За да не се обявява локдаун и да не се ограничават движението на ваксинирани лица, се обмисля забрана за влизане на неваксинирани в ресторанти и заведения при положение, че продължава ръстът на случаите.
През последните 24 часа в Гърция са регистрирани 6801 новозаразени, а починалите са 67, съобщава Нюз ин.

Данните показват, че през последната седмица смъртните случаи са нараснали с 13 на сто, а при новите случаи на заразени с КОВИД-19 ръстът е 50 на сто.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg