Гърция въвежда PCR тест за всички, които пристигат в страната, съобщават гръцките медии. Тестът трябва да е направен в рамките на 48 часа преди пристигането.

Мярката влиза в сила на 19 декември. Тя ще бъде прилагана на всички гранични пунктове на страната - летищата и сухопътните граници, и обхваща както ваксинирани, така и неваксинирани граждани. Очаква се днес да бъдат дадени разяснения относно условията за влизане на децата.

В Гърция вече бяха потвърдени десет случая на заразени с Омикрон, съобщава електронното издание на в. "Елефтерос типос". След като случаи бяха засечени на остров Крит и в област Атика, сега бяха регистрирани и три случая на полуостров Пелопонес.

Глобяват възрастните гърци, ако не се ваксинират

Данните до момента показват, че Омикрон протича по-леко от Делта, но заради по-бързото си разпространение застрашава със сериозен натиск здравната система, отбелязват гръцките медии.

istock
istock

Вчера в страната бяха регистрирани 4801 нови случая на заразени с КОВИД-19, пише "Прото тема". Смъртните случаи бяха 77.

През първите две седмици на декември починалите от КОВИД-19 хора в Гърция са били 1346. Броят на настанените в болница пациенти е почти 4300, а 616 са в интензивни отделения.

Половината от всички смъртни случаи от началото на пандемията са регистрирани в Северна Гърция.

Във вторник страната регистрира вторият най-голям брой смъртни случаи от началото на пандемията - 130.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg