От 6 февруари Швеция също въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR тест, направен до 48 ч. преди влизане в страната.

Новите правила ще се прилагат за всички чужди граждани на възраст над 18 г. в срок до 31 март 2021 г., съобщават от Министерството на външните работи.

Изключения се предвиждат за хора на възраст под 18 години, за граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, за заетите в транспортния сектор, елитни спортни състезатели и за сезонни работници.

Франция иска задължително PCR тест за пристигащи пътници от ЕС

Страната въвежда и временна забрана за влизане на всички пътници, пристигащи от Дания и Норвегия, включително и за транзитно преминаващи. Това правило ще е в сила до 14 февруари 2021 г.

istock
istock

Забраната за влизане от тези две държави не се отнася за чуждестранните граждани, които живеят и работят в Швеция, за работниците и служителите в транспортния сектор, както и гражданите, които могат да докажат неотложна основателна семейна причина за посещението си.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg