Новият генерален директор на Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ) Уили Уолш се обяви срещу високите цени на Пи Си Ар (PCR) тестовете.

Той обвини някои компании в печалбарство от тестовете и призовава сектора да оспори необходимостта, предаде Ройтерс.

"Определено виждаме доказателства за незаконно забогатяване на хора, които са се възползвали от изгодната ситуация", каза Уолш на виртуална браншова конференция.

"Цената на тестването трябва да бъде значително по-ниска, отколкото е. Мисля, че трябва да оспорим дали е необходимо Пи Си Ар тестване", добави той, цитиран от АФП.

Три теста за коронавирус ако пътуваме към Англия

Уолш предупреди, че има опасност това изнудване да доведе до система, при която "само богатите" да могат да летят със самолет. Ръководителят на МАВТ се позова по-конкретно на изискванията за пътуващите във Великобритания.

"Никой не е против идеята да има мерки за защита на общественото здраве и да гарантира, че хората могат да пътуват безопасно. Когато обаче виждаме, че хората биват изнудвани, трябва да реагираме", заяви той на онлайн симпозиума "Световен авиационен фестивал" (World Aviation Festival).

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg