От днес влиза в сила изискването за 72 часов PCR тест за българските граждани, които се завръщат от държави от "червения" Covid списък.

В ограничителната зона са Кипър, Великобритания, Испания, Фиджи и Кувейт.

Главният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че изключение за влизане в България се прави за сънародници с отрицателен тест или ако си го направят у нас. При отрицателен резултат отпада 10 дневната карантина, обяви Кунчев.

Лекар: Нова вълна на Covid-19 у нас е неизбежна

Той прогнозира увеличение на случаите с Делта варианта на коронавируса:

„В момента сме в най-добрата ситуация, която обаче няма да се задържи за повече от седмица-две, оттук нататък ще започне ръст. От нас зависи колко той ще е бърз и интензивен. Ако успеем да постигнем нещо, което очевидно не успяваме - по-висок имунизационен обхват, той ще бъде значително по-мек и по-малко ще бъдат тежките случаи. Ако не успеем, ще се повтори картината, която в момента виждаме и други страни - в Испания, в Гърция, в Кипър“, каза главният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg